Kalorické tabulky

Úvodní stránka > Granátové jablko

Granátové jablko

Detaily potraviny

  • 314 kJ (75 kCal)
  • Složení

    • Bílkoviny 1 g
    • Tuky 0,3 g
    • Sacharidy 13 g

Potřebná aktivita pro spálení 314 kJ

  • Sex
    15 minut
  • Volejbal
    15 minut
  • Chůze z kopce
    22 minuty
  • Chůze po rovině
    22 minuty
  • Řízení auta
    39 minut
  • Práce na PC
    40 minut

Zajímavé informace o potravině Granátové jablko

Původ granátovníku je třeba hledat ve Středozemí, kde se pěstují dodnes, dále pak v Indii, Argentině, USA a Asii, za nejlepší a nejkvalitnější granátové jablka se považují ty z Iránu.

Granátové jablíčka obsahují fosfor, vápník, železo, hořčík, sodík, draslík, kyselinu citronovou, vitamíny B1, B2 a B3, vitamin C, ale i vitamín A a aminokyseliny. Šťáva z granátového jablka je výborná pro sportovce, osoby pracující v horku, těžce pracující osoby a všechny, kteří ztrácejí zvýšeným příjmem tekutin mnoho minerálů.

Granátové jablko je nejlepší jen tak, ale lze z něj připravit i výborný džus, koktejly, nealkoholické nápoje, sirup grenadinu, skvěle se hodí do salátů, k rybám, grilovanému masu či drůbeži.

Jednou z úžasných vlastností granátového jablka je to, že potlačuje chuť k jídlu i pocity hladu, zbavuje tělo škodlivin, působí jako prevence vzniku rakoviny, snižuje hladinu cholesterolu v krvi, podporuje správnou činnost ledvin a nervové soustavy, zpomaluje stárnutí buněk.

Při nákupu granátového jablka bychom si měli dát pozor na to, aby nebylo jablko nějak poškozené (otlačené, pomačkané, naříznuté) a slupka musí být lesklá a pevná.