Mlýnský obilný výrobek – obilná instantní kaše.
Instantní kaše se pyšní vysokou výživnou hodnotou, přitom je lehce vstřebatelná. Navíc se rychle a snadno připraví a nabízí široké variace použití. Lze ji využít doma, u přátel i na cestách.
Jáhlová kaše představuje moderní a zdravý způsob výživy, je vhodná pro všechny věkové kategorie. Připraví se smícháním s teplým mlékem, sójovým nápojem či jiným rostlinným mlékem. Lze ji kombinovat se sójovým jogurtem nebo ovocnou přesnídávkou, dochutí ji i různé ovoce nebo oříšky. Poslouží i při vaření, například k zahuštění polévek a omáček. Lze ji přidat do těsta místo části mouky, zvýší jeho vláčnost a prodlouží trvanlivost. Uplatní se i jako základ domácích pomazánek.
Kaše je složena z jahelné (prosné) a kukuřičné mouky. Ani jedna z těchto obilovin neobsahuje gliadin (frakce glutenu). Jáhly (proso) jsou přirozeně bezlepkové. Kaše neobsahuje žádné další alergeny, konzervanty nebo přídavné látky.
Zdroj: CountryLife.cz, Nominal.cz