Kaki neboli tomel, churma, kakichurma, persimon, korejské mango, medové jablko či čínská švestka je ovoce velmi dlouho dobu pěstované v Číně a Japonsku, kde je také nutno hledat jeho původ, dále se také pěstuje v Itálii, Španělsku, Izraeli, Albánii, na pobřeží Černého moře a subtropických oblastech Ruska. Kaki je rozšířeno téměř po celém světě.
Zralé kaki je oranžové nebo žluté, krásně vonní po vanilce a na dotyk je měkké. Svou chutí připomíná něco mezi mangem, broskví, meruňkou, žlutým melounem, hruškou, dýní a mrkví.
Kaki obsahuje sacharidy, pektin, lykopen, bílkoviny, vitamín A, C, E, minerální látky jako například vápník, hořčík, mangan, měď, železo, fosfor, draslík.
Kaki posiluje imunitu, napomáhá správné funkci metabolismu a peristaltice střev, snižuje vysoký cholesterol a svalové napětí, působí proti nachlazení, podporuje správnou činnost ledvin a jater.
Kaki je výborné jen tak, před konzumací se však doporučuje oloupat, kaki lez i sušit i tepelně upravit. Je výborné do salátů, dezertů, rýžových jídel, dokonale podtrhne chuť vepřového, kuřecího či jehněčího masa.