Kokosový olej se získává lisováním ze zralých jader kokosových ořechů. Jedná se o velmi univerzální panenský rostlinný olej, který si našel své uplatnění v potravinářském průmyslu, v medicíně, ale v i kosmetickém průmyslu. Kokosový olej se hodí jak na vaření, tak i smažení.
Kokosový olej neobsahuje žádný cholesterol a je výborným pomocníkem v boji proti nadbytečným kilogramům. Pár lžiček tohoto oleje navodí pocit sytosti až na několik hodin, bojuje proti bakteriím a kvasinkám, je skvělým pomocníkem v boji proti vypadávání vlasů, je skvělý na kožní problémy – atopický ekzém či vyrážky, bělí zuby, zamezuje tvorbě aftu.
Kokosový olej obsahuje vitamíny A, C a E, kyselinu laurovou, kyselinu myristovou a kaprylovou. Nesmírnou výhodou toho oleje je, že neobsahuje cholesterol.
Kokosový olej má lahodnou vůni i chuť, skvěle se hodí jak do teplé tak i studené kuchyně. Je vhodný na přípravu palačinek, cukroví, vajíček či zeleniny, lze na něm smažit a to i opakovaně, díky vyšší odolnosti vůči přepalování, či jej lze jen tak namazat na chleba.