Mlýnský obilný výrobek - extrudovaný výrobek, instantní obilná kaše.
Instantní obilná kaše vyniká lehkou stravitelností, přitom se může chlubit vysokou nutriční hodnotou. K jejím výhodám patří také rychlá a jednoduchá příprava a široké kulinářské variace použití.
Špaldová kaše představuje zdravou snídani i svačinu. Připravuje se smícháním s horkým mlékem, sójovým nápojem apod., krátce se povaří nebo nechá chvíli odstát. Kaši lze využít i při vaření, například k zahuštění omáček a polévek.
Špalda je hodnotnou obilovinou, která na rozdíl od většiny ostatních nebyla šlechtěna, zachovala si tak své původní složení s množstvím cenných látek. Mj. je zdrojem hořčíku a vitamínů skupiny B, včetně vitamínu B17. Oproti klasické pšenici je stravitelnější.
BIO – produkt ekologického zemědělství.
Kaše je přirozeně bezlepková. Může obsahovat stopy lepku a vajec.
Zdroj: CountryLife.cz